© hetanderekanaal.nl

Het eerste woord wat ik mijn oudste zoon had geleerd, was hoogspanningsmast. Dit vooral om indruk te maken op verplichte kinderpartijen en langdradige kappersafspraken. Dan zei ik: “zo Siem, waar zijn we net geweest?” “Bij de hoogspanningsmast pappa!” Dan keek ik om me heen en zei ik: “tja mensen he’s a fuckin genius!” Vanaf zijn 2e tot zijn 3e jaar hoorde ik elke dag: “Kijk een hoogspanningsmast!’

 

 

Maar toen brak die fatale nietszeggende donderdag in November aan: “kijk pappa het andere kanaal!” en wees naar de mast. Ik was kapot, zijn kunstje was over. Elke ochtend na die donderdag zei hij in de ochtend: “Gaan we naar het andere kanaal ?” Het andere kanaal was code taal geworden voor 1 specifieke hoogspanningsmast in Oegstgeest. Hij houdt dit tot op de dag van vandaag nog steeds vol.

Ik heb maanden zitten zoeken naar een naam voor mijn blog. En verre voordat er sprake was van een blog heeft mijn zoon het al aangekondigd. Je zou het kunnen vergelijken met de aankondiging van de verlosser. De laatste zin is misschien wat overtrokken.

Site Footer