Kattenzeik in de gang

Het was een nutteloze zaterdag rond 15.30u. Ik belde samen met mijn zoontje van zes aan en mijn vriendin Nelia deed de deur open. Ik stond in de gang en hing mijn jas op.
‘Waarom ruikt het hier nog steeds naar kattenzeik, je hebt niet eens een kat. Wat is de achterliggende gedachte dat die gang maar blijft ruiken alsof dit een openbaar toilet is voor katten en katachtigen?
Het positieve is wel dat die kattenzeikgeur wel jouw goedkope zoete Primark parfum verbloemt.’

Kadaver

Mijn zoontje stond naast me en zei: ‘Papa, het ruikt hier alsof er iemand naar de hemel is gegaan.’
‘Lieverd, ik zie geen kadaver maar ik denk dat er een kat of katachtige heeft geplast in de gang.’
‘Een katachtige? Wat is dat?’
‘Een tijger, een jynx of een Bengaalse kat.’
‘Papa, dan denk ik een jachtluipaard, want die plassen heel veel.’

Horrorvoet

We liepen de woonkamer in en daar zat de dochter van mijn vriendin. Ze was geopereerd aan haar voet. Iets met teennagels verwijderen.
‘Hey Sis, stinkt die horrorvoet van jou zo?’
‘Nee, die stinkt naar oud mannen okselzweet en Zwitserse kaas, niet naar kattenzeik.’
‘Ja, ik was bang dat die lucht door jouw pus voet kwam.’
‘Maar je hebt gelijk, die geur is niet meer te harden. Ik denk dat moeder Neel dit expres doet.’
‘Wat expres doet? Katten of katachtigen laten zeiken in de gang?’

Zuipschuit

‘Ik denk dus dat het helemaal niet komt door kattenzeik. Ze zuipt zoveel elk weekend dat ze zich vaak vergist waar de wc is. Als ze dan net de voordeur haalt, bijvoorbeeld op een zaterdagnacht, zeikt ze gewoon in de gang. Ze doet het volgens mij elke week daarom trekt die geur ook niet weg.
Je moet goed begrijpen dat mijn moeder een ontzettende zuipschuit is.’

Europese Oehoe

‘Papa, wat is een zuipschuit?’
‘Nou jongen, dat is een soort beschuitje.’
‘Oh ok,’ accepteerde hij mijn antwoord met enige twijfel en ging door met het bestuderen van zijn vogelboek. Hij heeft een boek waarin informatie staat over onder andere uilen, roofvogels, valken en lijsters. Zijn favoriete dier is de Europese Oehoe. Dit is een redelijk grote uil uit Europa.

Chihuahua

‘Wat denk jij Nelia hoe het komt?’ zei ik.
‘Het komt niet door mij. Dat zeiken in de gang heb ik zelf hooguit twee keer gedaan, daar komt die lucht niet van hoor. Ik denk dat het komt door Karel.’
‘Karel? Die chihuahua van de prinses, oftewel je andere dochter? Echt lullig dat je die geschoren bosmarmot de schuld geeft.
Kareltje zeikt echt niet op het kleed, die is van goede komaf, hij heeft 2100 euro gekost! Zonder brommermand!’

Beflijster

‘Elke keer als Karel komt logeren stinkt het kleed weer en jullie maar volhouden dat het door mij komt!’
‘Kijk papa, een beflijster!’ en hij wees naar een plaatje in zijn boek.
‘Wat voor lijster is dat? Wat doet ie?’
‘Nou jongen, dat is een lijster, die fluistert vaak. Lijster werd vroeger als luister geschreven dan krijg je befluister. Hij fluistert beangstigende dingen in andere vogels hun oor om ze zo te verslaan.’
‘Net als Angry Birds?’
‘Ja lieverd, zoiets.’

De moffen

De bel ging en de deur ging bijna tegelijk open.
‘Dat is raar, iemand die aanbelt en de deur zelf opendoet,’ zei ik.
‘Ja joh dat is Sis haar opa,’ zei Nelia. ‘Hij is een beetje de weg kwijt. Laat het maar een beetje. Sis haar oma vertelde laatst dat ie het soms niet zo goed meer weet. Hij zegt elke dag dat zijn broodrooster gestolen is door de moffen. Maar oma heeft deze expres weg gedaan want hij dacht op een bloedeloze dinsdag dat de broodrooster, de wc was en heeft zichzelf toen bijna geroosterd. Na afloop had hij een helder moment zoals ik ook wel is heb en zei hij: ‘Zo hadden we bijna onze buikjes rond kunnen eten met Duitse Bratwurst.’
Waarop oma zei: ‘Aan twee bruine bonen en een Hollandse garnaal heb ik niet genoeg.’’

 

 

 

 

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Site Footer