Online reis boeken

Ik zat achter het internet en dacht laat ik is op mijn vrije zaterdag ochtend een reis boeken naar Griekenland. Effe 15 dagen weg met mijn Haagse vrienden Ronnie Vlas en Richard Plaggus. Na een half uurtje kwam ik iets moois tegen:
D- Reizen 15 dagen Rhodos all inclusive voor drie personen voor 2190 eurootjes.
Het is voor niks. Ik stuurde het gelijk door in de vakantie groepsapp en de jongens appten iets in de trend van: Gelijk boeken! Zuipen! Kotsen! Ik had de boeking op internet al klaargezet en hoefde alleen nog maar op de knop voor bevestigen te drukken.

15 dagen zonder die trut!

Ik drukte op de bevestigingsknop maar er stond dat ik eerst moest refreshen dus ik zette opnieuw de data er in en ineens kostte de reis 2480! Wat krijgen we nou? Nou pech, gewoon bevestigen nog steeds een goede prijs dus niet zeiken. Het leven is te kort. Ik appte naar Vlas en Plaggus dat het wat duurder was uitgevallen maar nog steeds zat de goede sfeer erin. Reacties als: 15 dagen zonder die trut! en 15 dagen uit de hel! kwamen op mij erg goed over. Ik dacht zelf alleen: Hoop dat die Grieken, Heineken hebben.

Twee witte pillen

Ik pakte een glas water en twee witte pillen. De kater was weer flink van gisteravond. Ik slikte het zooitje door en pling een emailtje: Helaas door omstandigheden kunnen wij deze reis niet voor u vastleggen. Ik logde weer in op mijn laptop en voerde alles nog een keer in en jahoor!: 2650 euro. Ik liep weer in dezelfde val, dus ik weer refreshen en ja daar was ie: 2800 euro! Ik dacht: Ik ga even iemand bellen van D-Reizen.

Vijf keer geboekt

‘Met D-reizen,’ zei een man die Marcel heet en overduidelijk met teveel vrouwen omgaat. ‘Spreek ik met Gay reizen?’
‘Nou, dat vind ik niet zo aardig,’ zei de man.
‘Niet zo aardig? Weet je wel wat Gay betekent?’
‘Nou, niet hetero?’ zei Marcel.
‘Helemaal niet, Gay betekent blij!’
‘Ooh blij?’ zei Marcel wat warrig en lacherig.
‘Ja blij Marcel, maar dat ben ik helemaal niet!’
‘Oh meneer, maar wat is het probleem?’ vroeg Marcel zo zijig mogelijk.’
‘Het probleem is dat mijn reis elke keer duurder wordt. Kunnen jullie je naam niet terug veranderen in D-Tours? Ik heb die reis nu vijf keer geboekt maar kom nog helemaal nergens.’

Mag ik u feliciteren met uw reis.

Ik legde de situatie uit en Marcel zei: ‘Oh kijk, ik heb de reis hier nog voor u voor 2630 euro. Het spijt ons zeer dat het zo gelopen is, de website heeft de laatste tijd wat problemen.’
‘Nou voorruit dan maar Marcel, hollen maar, zet hem maar vast.’ Ik dacht laat ik ook is aardig doen, Marcel kan er ook niks aan doen.
‘Mag ik u feliciteren met uw reis!’ zei Marcel vol ongepaste vrolijkheid.
‘Zo zo, wat een service, wel echt geweldig dat jullie deze reis nu gratis aanbieden! Ik zal positief commentaar achter laten op jullie website!’

Klein misverstandje

’Uhh meneer, volgens mij is er sprake van een klein misverstandje. Deze reis is niet gratis, dat kunnen we helaas niet doen. Ik wilde u alleen feliciteren met uw reis.’
‘Geintje lul. Nou, in ieder geval bedankt en ik zie je in Griekenland.’
‘Meneer, ik ga niet mee naar Griekenland.’
‘Tjonge jonge Marcel, ik maak maar een geintje. Wat ben jij een ontzettende domme lul maar ja daar zal je wel op uitgekozen zijn door D-Tours. Nou dag.’

Vingers op de kin

Ik dacht nog wat een humorloze man die Marcel. Ik appte de jongens: Het is echt voor elkaar, de reis is geboekt voor 2630. De reacties waren iets getemperd met een paar duimpjes en een paar van die achterlijke smileys die aan het nadenken zijn met de vingers op de kin.

Vervelend nieuws

Nog geen kwartier later. Goedemorgen met Marcel van D-Reizen.
‘Ha Marcel, is die reis toch gratis?’
‘Nee uh, ik heb vervelend nieuws meneer, de reis kan ik u alleen nog aanbieden via een andere touroperator voor 3002 euro. Er is weer iets misgegaan met de boeking.’
Ik viel even stil en zei: ‘Dus begrijp ik het goed dat deze reis even bijna 1000 euro duurder is geworden in een uur tijd? Heb jij een gaatje in je hoofd Marcel? Zit jij hierachter Marcel?’
Ik hoorde nu hard gehuil door de telefoon. ‘Nee, meneer echt niet!’
‘Luister is huilende vriend met je pet op, die reis hoef ik niet meer. Ik ga wel via Gay reizen kijken of ze wat hebben in Griekenland want die gasten hebben er meer verstand van dan jullie!’

Zoute sikken

Ik appte naar de jongens: Het wordt dit jaar toch zoute sikken likken aan de Noordzee.
Vlas: Ja is goed beetje bij die schollenkoppen kijken.
Plaggus: Ja we kunnen altijd nog naast een paar zuignappen gaan zitten in HC.

4 comments On Online reis boeken

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Site Footer