Tarwevelden op Tessel

Mijn vrouw en ik stapten op de fiets en gingen op weg naar de verjaardag van mijn favoriete neef en zijn vrouw. Ze vieren het elk jaar samen omdat ze bijna op dezelfde dag jarig zijn. Lekker praktisch, echt iets om van te genieten.
‘En heb je er zin in? Wel grappig hè dat jouw ex-vriendin er ook is met haar nieuwe vriend,’ zei mijn vrouw.
‘Ja leuk, ik heb haar gemist.’
‘Haha, leuk joh grapjas. Ik heb trouwens echt jeuk aan mijn doos van het scheren.’
‘Je moet ook met de haarrichting mee scheren anders krijg je jeuk.’
‘Oh dank je schat voor de tip.’
‘Zo ben ik hè lieverd, gratis scheertips en ik ga met je mee naar verjaardagen.’
‘Ja, je bent echt een droom van elke vrouw.’

Aan de drugs

We kwamen aan bij de Villa van mijn neef. Na het handjes schudden vergezeld met hedendaagse termen als: Superleuk, helemaal mijn ding en toppie, had ik eindelijk mijn eerste Heineken te pakken. Gewoon een 30cl flesje.
‘Hoi allemaal!!’ hoorde ik een volwassen vrouwenstem zeggen.
Mijn vrouw keek hoe ik zou reageren op mijn ex-vriendin.
Ik zei zo zijig als ik kon: ‘Hoi Kim!’
Ze kwam naar me toe en zei: ‘Hoi Ramon, hoe is het met jou?’
Ze keek schuin naar me, alsof ze vroeg: Woon je nog steeds in een kartonnen doos en ben je nog aan de drugs?
‘Minder warrig en depressief,’ zei ik.

Algemeen directeur van H en S

Achter haar liep een man waar ze overduidelijk een relatie mee had. De man benaderde mij en stelde zich voor: ‘Ik ben Ramon, gefeliciteerd.’
‘Gefeliciteerd en ik heet ook Ramon. Ik zal jouw naam niet vergeten dat beloof ik.’
Hij beloofde hetzelfde aan mij.
Wil jij een biertje, Ramon? zei ik.
‘Ja een kleintje.’
We liepen naar de tuin om te roken. Mijn neefje van dertien stond een bal hoog te houden. Toen mijn sigaret bijna op was zei mijn neefje: ‘Hey, is eigenlijk echt grappig dit. Jullie roken allebei, drinken allebei Heineken bier, hebben allebei een BMW en heten hetzelfde.’
‘Drinken Heineken bier? Hij drinkt kleine flesjes dat telt niet.’
‘Telt wel! Die opening van zo’n klein flesje is groter dus ik kan sneller drinken.’
‘Ok, die BMW dat is niet zo gek, dat is de meeste verkochte auto in Nederland,’ zei ik.
‘Niet waar, Volkswagen is de meest verkochte auto in Nederland en BMW is in België de meeste verkochte auto. Als algemeen directeur van H en S weet ik dat soort dingen’, zei Ramon.
‘Je hebt er wel verstand van hè en waar staat H en S eigenlijk voor?’ vroeg ik.

Haar hele lijf rook naar de zomer

Hij vertelde dat zijn bedrijf Hang en Sluitwerk verkocht en dat dat nog niet zo simpel was. Mijn gedachten dwaalden af naar mijn ex-vriendin en ik zag de zomer weer staan op haar gezicht. We reden op mijn scooter langs de tarwevelden op Tessel. Haar huid bruinde altijd zo snel en haar hele lijf rook naar de zomer.
‘Hey luister je wel!?’ zei Ramon.
‘Oh ja sorry, ik was even in gedachten.’
Hij fronste en zei: ‘Ik heb een nieuwe BMW M5, welke BMW heb jij eigenlijk?’
‘Ik heb een 750 IL de allerduurste, nee hoor een 3-serie van tien jaar oud.’
‘Wat doe jij eigenlijk voor de kost? vroeg Ramon.
‘Ik schrijf verhaaltjes en ben ook algemeen directeur van mijn eigen website,’ zei ik.
‘Oh verdien je daar wat mee?’
‘Nou ja genoeg om in een tien jaar oude BMW te rijden. Ik vraag toch ook niet wat jij verdient.’
‘200.000 per jaar,’ zei Ramon trots.

Afkeurende blikken

De avond vorderde en ik voelde me dronken. Mijn nichtje kwam aanlopen en vroeg: ‘Ramon, zal ik je even opmaken?’
Ramon zei: ‘Nee dank je.’
‘Ze bedoelt mij,’ zei ik.
Ze kwam aanzetten met een hutkoffer vol met make up. De eyeliner en mascara werden opgebracht en de blush werd met dikke lagen geplamuurd. Tenslotte een knalrode lippenstift als kers op de zure taart.
Bijna alle gasten waren ondertussen verzameld in de tuin en afkeurende blikken gingen mijn kant op.
‘Het is tijd om weg te gaan, zei mijn vrouw.’ Ik zwalkte door de tuin op zoek naar de uitgang.

Duim en wijsvinger

Mijn ex-vriendin kwam achter mij aangerend en schreeuwde: ‘Ramon wacht!’
Ik verstijfde en kon net overeind blijven staan.
Ze kwam dichtbij en zei zacht: ‘Ik heb je zo gemist. Ik wil met jouw oude BMW mee naar huis.’
‘Echt waar? Wil je niet met je algemeen directeur mee naar huis in zijn nieuwe M5.’
‘Nee hij heeft zo’n kleine piemel dat ik hem niet eens kan bevredigen met mijn hele hand maar mijn duim en wijsvinger moet gebruiken. Ik wil weer bij jou zijn, ik wil weer s’avonds elkaar opmaken en doelloos rondrijden op jouw scooter.’

‘Ramon? Ramon! Wat doe je dan, je fietst bijna tegen me aan en je zegt al bijna de hele weg niks tegen me.’
‘Hè wat?’
‘Waar zit jij met je gedachten?’
‘Ik zat te fantaseren over een gloednieuwe M5.’

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Site Footer